10 voor- en nadelen van de zomer

Uiteindelijk zomer! Het hele jaar heb je hier naar uitgekeken en nu is het eindelijk zo ver! Je wordt bruin, gaat met vrienden afspreken, Je gaat naar het strand, koopt heel veel nieuwe kleren…

But let’s get real. De zomer wordt niet altijd zoals wij verwachten dat het wordt. Dus hier heb ik voor jullie:

10 Nadelen Van De Zomer.

 1. Na een dagje strand weet je pas na dat je onder de douche bent gestapt of je echt bruin bent geworden, want ben je nou bruin geworden of ben je gewoon vies van het zand?
 2. Je kan ’s ochtends eindeloos met je haar en make-up bezig zijn, maar het zal uiteindelijk niks uitmaken want het water verpest je mooi opgemaakte gezicht en je gekrulde haar.
 3. ‘S avonds is het gewoon onmogelijk om in slaap te komen want jeetje het is zo warm. En als je dan uiteindelijk op het briljante idee komt om het deken van je af te gooien, wordt het weer te frisjes. Oh en laten we niet vergeten dat je om 5 uur in de nacht wakker wordt omdat je moet plassen en je hebt dorst.
 4. Je ligt op het strand te bakken en na een uurtje of 2 kom je er achter dat je er als een kreeft bij loopt. Wat oh ja je was vergeten om je in te smeren. HOERA!! De rest van de week heb je pijn, ben je rood en op het eind zie je eruit als een slang die aan het vervellen is. =)
 5. Al je vrienden zijn weg. Of ze nou naar Spanje gaan of naar Italië, ze zijn weg. En jij kan heel de vakantie met je moeder leuke dingen doen (begrijp me niet verkeerd, mijn moeder is echt awesome)
 6. Het is hier in Nederland of te warm om iets te doen of het regent te hard. Serieus, het is hier nooit echt goed weer.
 7. Als je naar het strand gaat zit alles onder het zand. Je boek, je strandlaken, je bikini, zelfs in je flesje water zit zand.
 8. Het is zo ver, je gaat naar Griekenland, Frankrijk of what ever, en je komt daar aan, pakt je make-up tas en ja hoor, je poeder en al je oogschaduwpalleten zijn gebroken en heel je tasje zit onder de gouden, roze, bruine poeder.
 9. Geef maar toe. Hoe lekker het weer buiten ook is, we kijken iedere dag wel een stuk of 3 afleveringen van onze favoriete serie op Netflix. Of we er de dag nu mee beginnen of eindigen, we doen het toch wel.
 10. Insecten. Ik denk dat dit genoeg zegt maar oké ik zal het toch even uitleggen: Muggen die je ’s nachts proberen te vermoorden, Wespen die denken dat ze ook zijn uitgenodigd voor de picknick, bijen die denken dat jij echt zo lekker bent dat ze gewoon heel de tijd bij je in de buurt willen zijn en mieren die denken dat het leuk is om op jouw benen te gaan wandelen.

Oké het is nu denk ik wel duidelijk waarom de zomer eigenlijk niet zo heel leuk is. Maar waarom kijken we er ieder jaar dan toch weer zo naar uit? Ik presenteer jullie:

10 Voordelen Van De Zomer
 1. Smeer jezelf goed in en je wordt toch nog bruin! (als je toch verbrand, LANG LEVE DE AFTERSUN!)
 2. Je mag heel de dag in korte broekjes/rokjes/jurkjes lopen. In de zomer heb je de leukste en vrolijkste kleding!
 3. De Zomer is het seizoen dat je weer buiten kan eten. Samen met de vogeltjes en de natuur. Of je dat nu doet met een picknick, een BBQ, of gewoon je ontbijt buiten opeet, het is heerlijk!!
 4. In de Zomer worden zoveel feestjes gegeven dus hup ga er op uit! Of het nu een feest van je vader of gewoon bij de club is, het maakt niet uit! Het is allemaal zo leuk!
 5. Zonlicht is het beste licht. Ga erop uit met je camera of telefoon. Maak foto’s van de natuur, van je vrienden, van weet ik veel wat maar de foto’s in de zomer zijn gewoon zoveel mooier.
 6. Je kan uiteindelijk weer met een bootje het water op! Het kan ook gewoon met een goedkoop opblaasbootje van de action.
 7. Je krijgt nu allemaal leuke zomerliedjes. Jeej.
 8. Geen school.
 9. Het is lekker weer!
 10. Je kan zoooo lang uitslapen.

Dit waren 10 voor en nadelen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen!

-XXX- Lobke

Advertenties

2 reacties op ‘10 voor- en nadelen van de zomer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s